Mindset (vaste mindset naar groeimindset)

Is uw kind ongemotiveerd voor school en leren? Gaat uw kind uitdagingen het liefst uit de weg? Geeft uw kind snel op bij tegenslagen, fouten of onvoldoendes? Heeft uw kind moeite met kritiek en wil hij/zij graag de beste zijn?

Dan wordt uw kind waarschijnlijk belemmerd door een vaste mindset.

De term ‘mindset’ staat voor de manier waarop kinderen en volwassenen denken over hun intelligentie, talenten en kwaliteiten. Een vaste mindset belemmert de ontwikkeling , terwijl een groeimindset zorgt voor motivatie, doorzettingsvermogen en een passie voor leren.

ICU leert kinderen een groeimindset te ontwikkelen. Via de verhalen van Fixie en Growie leert hij of zij wat het verschil is tussen de vaste mindset en de groeimindset. Hierbij komen alle relevante thema’s aan bod, zoals de wijze waarop je denkt over je intelligentie en kwaliteiten, je comfortzone, het aangaan van uitdagingen, het leren van fouten, doorzettingsvermogen en meer. Door middel van afwisselende en creatieve opdrachten leert het kind hoe hij of zij kan leren denken zoals Growie en hoe hij of zij dit kan inzetten bij het werken aan zijn of haar eigen doelen.

De individuele training is bedoeld voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar en bestaat uit 7 lessen van 45 minuten. Voorafgaand aan de training vindt een intakegesprek plaats met ouders en een kennismakingsgesprek met het kind. Na elke sessie ontvangen ouders een mindmap verslag. De training zal afgesloten worden met een evaluatiegesprek met ouders en een terugkoppeling aan school.

Meer informatie over de kosten van deze training kunt u vinden op de pagina tarieven.