Mindfulness training

Voor kinderen die moeite hebben met concentreren, niet goed slapen, zich zorgen maken, een laag zelfbeeld hebben, niet goed kunnen ontspannen of het gevoel hebben dat hun hoofd te vol zit, is Mindfulness een geschikte training.

Tijdens de training leren kinderen om meer aandacht te hebben voor wat er zich op dit moment afspeelt, in plaats van te piekeren over wat in het verleden gebeurd is of zich zorgen te maken over de toekomst. Zo leren ze dat ze, in plaats van zich te verliezen in bepaalde gedachten of gevoelens, er ook voor kunnen kiezen om dat wat ze ervaren enkel te observeren. Je HEBT gedachten of gevoelens, maar je BENT ze niet.

Tijdens de training worden er (vaak speelse) oefeningen gedaan die erop gericht zijn om de kinderen meer contact te laten maken met hun ademhaling, lichaam, zintuigen, gedachten en emoties. Een training in Mindfulness kan helpen om aandacht en concentratie te versterken en emotioneel meer in balans te komen.

De 8-weekse training (voorafgegaan door een ouderbijeenkomst) zal gegeven worden door gecertificeerde Mindfulnesstrainers. De training zal plaatsvinden op woensdagmiddagen van 16.00-17.00 uur of maandagmiddagen van 16.30-17.30 uur op onze locatie aan de Baanstraat 10 in Utrecht.

De eerstvolgende Mindfulness training zal na de zomer 2021 plaatsvinden.

Meer informatie over de kosten van deze training kunt u vinden op de pagina tarieven.