header-ouders
juli 2018

NKD keurmerk 2018 gehaald!

In juni 2018 is onze praktijk geauditeerd en hebben wij een certificaat met het NKD-keurmerk dyslexie ontvangen van het Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie (NKD). Praktijken met dit keurmerk voldoen aan strenge eisen die worden gesteld voor het waarborgen van de kwaliteit van diagnostiek en behandeling van (ernstige enkelvoudige) dyslexie. Voor meer informatie over het NKD kunt u terecht op de website.
logo

Voorinschrijving Mindfulness voor kinderen nu gestart!

In oktober 2018 start er weer een groepstraining Mindfulness voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

De training Mindfulness is onder andere geschikt voor kinderen met een laag zelfbeeld, AD(H)D en/of angstklachten. Tijdens de training worden er (vaak speelse) oefeningen gedaan die erop gericht zijn om de kinderen meer contact te laten maken met hun ademhaling, lichaam, zintuigen, gedachten en emoties. Een training in Mindfulness kan helpen om aandacht en concentratie te versterken en emotioneel meer in balans te komen.

De 8-weekse training (voorafgegaan door een ouderbijeenkomst) zal gegeven worden door orthopedagogen Marilou Wobben en Ilse Ganzinga, die zelf ervaring hebben met Mindfulness en zijn opgeleid tot Mindfulnesstrainer. De kosten voor de gehele cursus zijn € 225,-.

U kunt uw kind nu alvast aanmelden voor de training in oktober via info@praktijk-icu.nl.
Voor meer informatie kunt u terecht op onze website. Hieronder ziet u een aantal reacties van kinderen die de training onlangs hebben gevolgd.
woordcloud reacties kinderen

VakantieBieb

Dankzij de VakantieBieb blijven duizenden kinderen in de zomer doorlezen. Dat is een geweldige ontwikkeling, want doorlezen in de zomer voorkomt een terugval van het AVI-niveau. De app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store en is een zomercadeautje van de Bibliotheek. Een lidmaatschap is niet nodig. Van 1 juli tot en met 31 augustus kunnen zowel ouders als kinderen genieten van meer dan 60 e‐books.
Voor meer informatie kunt u terecht op onlinebibliotheek.nl

Uitbreiding van ons team

Na de zomer zal ons team versterkt worden met Lieke Bogerd (stagiaire) en Risma Ramautar (administratief medewerkster). We kijken er naar uit om met hen te gaan werken! In de volgende nieuwsbrief zullen zij zich aan u voorstellen.

De medewerkers van ICU wensen u een fijne zomer!


Afmelden | Abonnement beheren
ICU - Ingenhouszstraat 28a, 3514 HW Utrecht, info@praktijk-icu.nl
MailPoet