header-collegas
juni 2020

U kunt 'gewoon' bij ons terecht!


Nu we weer een nieuwe fase ingaan met de volledige opening van de scholen, zijn er mogelijk vragen rondom begeleidingen en onderzoeken van leerlingen. Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte stellen van ons aanbod en beleid tot de zomer.

Voortzetting online begeleidingen

Ondanks het feit dat wij onze leerlingen erg missen, hebben we ervoor gekozen om de begeleidingen zo veel mogelijk online voort te zetten. In de afgelopen weken hebben we ervaren dat dit erg goed gaat en dat het ook nieuwe mogelijkheden biedt!

lexima_256_0c0a3050

Diagnostiek face-to-face

Alle onderzoeken vinden op dit moment weer face-to-face plaats. Uiteraard met in acht neming van de richtlijnen van het RIVM. Het intake- en adviesgesprek zal nog via beeldbellen worden gedaan. Wij doen er alles aan om nieuwe aanmeldingen zo snel mogelijk in te plannen, in veel gevallen lukt dit nog voor de zomer.

Leerlingen die een achterstand hebben opgelopen

Voor leerlingen die een achterstand hebben opgelopen in verband met het thuisonderwijs is het belangrijk te bepalen hoe groot deze achterstand is en welke onderdelen nog niet beheerst worden. Een kort didactisch onderzoek voor één of enkele vakken kan hier inzicht in geven. Onze gespecialiseerde remedial teachers voeren dit onderzoek uit en kunnen de leerling individueel begeleiden indien hier behoefte aan is. Nieuwe begeleidingen kunnen na de zomer ingepland worden. Aanmelden voor onderzoek of begeleiding kan via onze website of via een mail naar info@praktijk-icu.nl.

Niet alleen leerproblemen

Onze praktijk richt zich al meer dan 30 jaar op kinderen met leerproblemen, maar dat is niet het enige wat we doen. Aangezien leerproblemen vaak voorkomen in combinatie met aandachtsproblemen, faalangst of een laag zelfbeeld, kunt u hiervoor ook bij ons terecht. Wij bieden neuropsychologisch onderzoek om een beter beeld te krijgen van o.a. het geheugen, aandacht en concentratie en overige executieve functies. Hiernaast worden er individuele trainingen gegeven op het gebied van mindset, faalangst en zelfbeeld. We bekijken of er na de zomer weer gestart kan worden met een groepstraining Mindfulness. Aanmelden kan via onze site, we starten met de training zodra dit weer mogelijk is. Voor meer informatie over de trainingen kunt u terecht op onze website.

mindfulness
MailPoet