header-ouders
april 2019

Nieuwsbrief Praktijk ICU

Met deze nieuwsbrief informeren wij u graag over belangrijke ontwikkelingen binnen ons vakgebied en binnen onze praktijk.

Vergoeding kortdurende behandeling

Onze praktijk biedt naast vergoede dyslexiezorg nu ook behandelingen binnen de basis GGZ in de regio Utrecht West. Deze regio bestaat uit de gemeenten De Ronde Venen, Montfoort, Oudewater, Stichtse Vecht en Woerden. Kinderen in deze gemeenten kunnen met een verwijzing kosteloos bij ons terecht voor onder andere Mindfulness, Faalangsttraining, Mindset en Zelfbeeldtraining. Meer informatie over de trainingen is te vinden op onze website.
mindfulness
enquête

Tevredenheidsonderzoek: 9,0!

Uit de enquête na afloop van de vergoede dyslexiezorg blijkt dat ouders erg tevreden zijn over de geboden zorg. Ze beoordelen de dyslexiebehandelaar met een 9,0 en onze praktijk krijgt een 8,6! Uiteraard zijn wij erg trots op deze mooie cijfers en willen wij ouders bedanken die de tijd hebben genomen om deze enquête in te vullen.

Meeluisterboek

Met een Meeluisterboek kunnen zwakke lezers tegelijk lezen en luisteren. Het kind raakt hierdoor veel minder vermoeid en komt meer toe aan de inhoud van de tekst. Ook begrijpt het de tekst beter. Met het lezen kunnen ze zich met audio-ondersteuning dus meer richten op het verhaal dat ze lezen, waardoor ze wel toekomen aan belevend lezen. Hierdoor wordt lezen leuker en toegankelijker; cruciaal voor de motivatie en het maken van 'leeskilometers’.

De boeken zijn herkenbaar aan de sticker op de kaft en o.a. verkrijgbaar via makkelijklezen.nl.
Jongen200px
schema_vo

Wat is het juiste VO -niveau voor mijn kind?

In groep 8 krijgt uw kind een schooladvies. Basisscholen geven in het schooladvies aan welk type voortgezet onderwijs het beste bij uw kind past. Wanneer u als ouders een 'second opinion' wenst, kan de NIO uitkomst bieden. De NIO is een intelligentietest die gebruikt kan worden ter bepaling van het cognitieve vermogen en een duidelijk advies kan formuleren over het juiste uitstroomniveau. Kijk voor meer informatie op onze site.


MailPoet