header-collegas
februari 2019

Nieuwsbrief Praktijk ICU

Met deze nieuwsbrief informeren wij u graag over belangrijke ontwikkelingen binnen ons vakgebied en binnen onze praktijk.

Contract basis GGZ in regio Utrecht West

Onze praktijk biedt naast vergoede dyslexiezorg nu ook behandelingen binnen de basis GGZ in de regio Utrecht West. Deze regio bestaat uit de gemeenten De Ronde Venen, Montfoort, Oudewater, Stichtse Vecht en Woerden. Kinderen in deze gemeenten kunnen bij ons terecht voor onder andere Mindfulness, Faalangsttraining, Mindset en Zelfbeeldtraining. Meer informatie over de trainingen is te vinden op onze website.
mindfulness

Arrangement aanvragen

De medewerkers van ICU verzorgen regelmatig arrangementen op scholen. Het betreft leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben, omdat ze door (meervoudige) problemen onvoldoende in staat zijn het reguliere onderwijs te volgen. ICU heeft mogelijkheden om leerlingen te ondersteunen, door bijvoorbeeld te werken aan het zelfbeeld, een positieve mindset of de executieve functies. Daarnaast kan de begeleiding ook gericht zijn op didactische vaardigheden zoals het technisch en begrijpend lezen, rekenen of spelling.

Voor het aanvragen van een arrangement kan de school een begroting opstellen en deze aan het samenwerkingsverband voorleggen. Het samenwerkingsverband beslist dan of het arrangement wordt toegekend. Voor verdere informatie over de criteria voor het toekennen van een arrangement verwijzen we u naar uw samenwerkingsverband. Indien u hulp nodig heeft bij het aanvragen of als het arrangement is toegekend, kunt u contact met ons opnemen.
logo

Komt de leerling in aanmerking voor vergoede dyslexiezorg?

Deze vraag wordt u waarschijnlijk vaak gesteld. Op onze website staat een duidelijk stappenplan om te kunnen bepalen of de leerling in aanmerking komt voor een vergoed dyslexieonderzoek. Mocht u met ons willen overleggen, dan zijn wij dagelijks telefonisch en per mail bereikbaar. Ook kunnen wij kosteloos een dossier beoordelen om te bepalen of de leerling in aanmerking komt. Klik hier voor meer informatie over de vergoede dyslexiezorg.

Onze praktijk is opgenomen in het Deskundigenbestand Dyslexie van NVO/NIP en in het bezit van het dyslexiekeurmerk van het Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie (NKD).

Vacature

Voor vervanging tijdens zwangerschapsverlof is ICU op zoek naar een orthopedagoog/
psycholoog voor 3 dagen in de week. De vervanging zou half maart 2019 in kunnen gaan en duurt tot eind 2019 (mogelijk langer). Ervaring met dyslexie-onderzoek en dyslexiebehandeling heeft de voorkeur.

Heb je belangstelling of ken je iemand die geïnteresseerd zou kunnen zijn? Laat het ons weten door een mail te sturen naar petrawolbrink@praktijk-icu.nl.
MailPoet