header-collegas
oktober 2017

Nieuwsbrief ICU oktober 2017

Met deze nieuwsbrief willen we u voorzien van handige tips, nuttige artikelen en meer informatie over alles wat met leerproblemen te maken heeft. Ook zullen we de nieuwsbrief gebruiken om u op de hoogte te houden van ontwikkelingen binnen onze praktijk.

Mindset training voor kinderen

Voor kinderen die onzeker zijn en die bij voorbaat niet durven te beginnen aan nieuwe uitdagingen of denken dat ze iets toch nooit kunnen leren, is er de training Mindset (Talentenlab). Aan de hand van de avonturen van de twee robotjes Fixie en Growie leren kinderen dat ze iets NOG niet kunnen en dat oefenen helpt.

Klik hier voor meer informatie.
growie and fixie

Beter bij de les

In augustus j.l. heeft het complete team van ICU de opleiding tot coach of trainer gevolgd van de methode Beter bij de Les (PI Research/Bascule). Alle medewerkers kunnen nu, als trainer of coach, kinderen helpen die moeite hebben met de executieve functies. Dit zijn voorwaardelijke functies die helpen bij het plannen en uitvoeren van taken, zoals beginnen aan een taak, onthouden van instructies, concentratie, maken van een plan, etc.

De training Beter bij de les wordt vooral individueel toegepast binnen een arrangement en duurt 8 weken. Meer weten? Bel of mail naar ICU 030 2760282, info@praktijk-icu.nl
schema_vo

NIO

Het is weer de tijd voor schooladviezen voor de middelbare school! Om beter zicht te krijgen op een passend schooladvies is het soms aan te raden een intelligentietest af te nemen. Wij kunnen de test individueel of in een klein groepje (dat maakt de afname goedkoper) afnemen. De uitslag kan gebruikt worden als extra informatiebron voor een schoolkeuzeadvies.

Voor meer informatie over de tarieven en aanmelden kunt u terecht op onze website.

Trainingsdag WISC-V

Op woensdag 20 december 2017 komt Pearson een training geven over de nieuwe WISC V.
Voor deze dag, georganiseerd door ICU in Utrecht, zijn nog enkele plekken beschikbaar.
U kunt deelnemen voor een gereduceerd tarief van € 175 exclusief BTW en inclusief de lunch. Tijdens de training wordt met name aandacht besteed aan de verschillen tussen de WISC-III en de WISC-V. Er is voldoende tijd voor oefening in afname, scoring en interpretatie, waarbij ook veel gebruik wordt gemaakt van filmmateriaal.

Deze training is in principe bedoeld voor iedereen die nu met de WISC-III werkt en wil overstappen op de WISC-V: kinder- en jeugdpsychologen, orthopedagogen, psychodiagnostisch werkenden, eerstelijnspsychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen.
Belangstelling? Mail naar info@praktijk-icu.nl
MailPoet