header-ouders
oktober 2017

Eerste ICU nieuwsbrief

Beste ouders,

Na een nieuwe huisstijl, website, locatie en nieuwsbrief voor scholen, nu ook een nieuwsbrief voor ouders!

Wij hopen u met deze nieuwsbrief te voorzien van handige tips, nuttige artikelen en meer informatie over alles wat met leerproblemen te maken heeft. Ook zullen we de nieuwsbrief gebruiken om u op de hoogte te houden van ontwikkelingen binnen onze praktijk.
Delen-is-het-nieuwe-vermenigvuldigen
schema_vo

Wat is het juiste VO-niveau voor mijn kind?

In groep 8 krijgt uw kind een schooladvies. Basisscholen geven in het schooladvies aan welk type voortgezet onderwijs het beste bij uw kind past. Wanneer u als ouders een 'second opinion' wenst, kan de NIO uitkomst bieden. De NIO is een intelligentietest die gebruikt kan worden ter bepaling van het cognitieve vermogen en een duidelijk advies kan formuleren over het juiste uitstroomniveau.

Onbeperkt audioboeken met de Storytel app


Meegesleepd worden in het verhaal, het boek niet weg kunnen leggen en niet kunnen wachten tot je weer een momentje hebt gevonden om verder te lezen. Velen van ons kennen dit gevoel, maar voor kinderen met dyslexie is lezen vaak een strijd. Het gebruik van luisterboeken kan deze kinderen helpen om weer plezier te krijgen in het lezen.

Met de Storytel app voor iPhone en Android worden boeken naar je telefoon gestreamd. Het is ook mogelijk om audioboeken offline op te slaan. Download de Storytel app voor iPhone of Android, sluit een abonnement af en luister je boek, waar en wanneer je maar wilt.
dyslexie engbers

Dyslexie bij het jonge kind


Op woensdag 1 november organiseert Balans Utrecht een thema-avond over dyslexie bij het jonge kind.

De spreekster Chantal Engbers, is schrijfster van het boekje 'Nu weet ik eindelijk wat dyslexie is'. Zij zal vanuit haar jarenlange ervaring in duidelijke taal vertellen wat dyslexie nu precies is. Ook zal ze uitleg geven over de behandelmethode Taal in Blokjes.

Klik hier voor meer informatie en kaartverkoop.
MailPoet