Nieuw bij ICU Mindfulness voor kinderen

Geplaatst op

Heeft uw kind moeite met concentreren? Piekert uw kind of slaapt het niet goed? Geeft uw kind wel eens aan dat het hoofd te vol zit of zijn er angstklachten?

Begin maart 2018 start bij ICU een groepstraining Mindfulness voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Tijdens de training worden er (vaak speelse) oefeningen gedaan die erop gericht zijn om kinderen meer contact te laten maken met hun innerlijke ervaringen. Hierdoor kunnen ze beter omgaan met gevoelens, gedachten en de wereld om hen heen. Een training in Mindfulness kan helpen om aandacht en concentratie te versterken en emotioneel meer in balans te komen.

Tijdens de training leren kinderen om meer aandacht te hebben voor wat er zich op dit moment afspeelt, in plaats van te piekeren over wat in het verleden gebeurd is of zich zorgen te maken over de toekomst. Zo leren ze dat ze, in plaats van zich te verliezen in bepaalde gedachten of gevoelens, er ook voor kunnen kiezen om dat wat ze ervaren enkel te observeren.

De 8-weekse training (voorafgegaan door een ouderbijeenkomst) zal gegeven worden door orthopedagogen Marilou Wobben en Ilse Ganzinga, die zelf ervaring hebben met Mindfulness en zijn opgeleid tot Mindfulnesstrainer.

De training start op woensdag 7 maart van 16.00-17.00 uur.

De kosten voor de gehele cursus zijn € 225,-.

U kunt uw kind vóór 9 februari aanmelden via info@praktijk-icu.nl.

’t was heel ontspannend en ik heb ADHD dus ik ben bijna nooit ontspannen